Час по родолюбие с министър-председателя на България

Новини и събития
Потребителски аватар
keen
ХАКЕРче
ХАКЕРче
Мнения: 114
Регистриран на: 29 май 2006, 16:13
Местоположение: Сатовча
Контакти:

Час по родолюбие с министър-председателя на България

Мнениеот keen » 29 май 2009, 10:44

На 22 май 2009 г. министър-председателя на Република България
Сергей Станишев посети СОУ "Св. св. Кирил и Методий" - с. Сатовча


"През последните 100 години България извървя огромен път към демократична, европейска нация, с изградени институции, индустриализирана и член на Европейския съюз. Това е много голямо постижение, защото вие ще се ползвате от възможностите и правата на всички европейски граждани".
С тези думи се обърна премиерът към възпитаниците на СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Сатовча, кмета на общината Арбен Мименов, ученици и много граждани на Сатовча.
Премиерът започна урока с думите, че e трудно се говори на тема родолюбие през 21-ви век, когато светът е толкова отворен и младите хора имат достъп до различни источници на информация. След това отговори на въпроси от учениците. Първият престрашил се ученик поиска да разбере дали премиерът е имал двайки или е бил нещо като гений. С усмивка премиерът каза, че най-трудно му е било по математика в 3-ти и 4-ти клас. После съвсем приятелски сподели, че е имал дори и двойка по история, за която му е напомнила неговата класна ръководителка на урок по родолюбие в неговото училище. Той също каза, че високият бал не дава гаранция, че ще се постигнат успехи в живота по-лесно, а двойките пък не са гаранция, че няма да се справят в живота. Трябва да се полагат усилия, защото знанието е сила. А на въпроса – до каква степен постът влияе върху личния му живот, Станишев отговори че определено поста, които заема влияе върху личният му живот и че, не е приятно в чисто човешки план постоянно да бъде и да чувства наблюдението на камерите непрекъснато около себе си. Премиерът отговори и на въпроси като – как минава един негов работен ден, суеверен ли е, страх ли го е, когато Елена Йончева се намира на някоя от горещите точки по света, как ще продължи кариерата му, ако за министър-председател бъде избран Бойко Борисов, какво го е накарало да поеме пътя на политиката и др.
Извън въпросите на учениците, господин Станишев обърна внимание в урока си на теми като историята на България, религиозната търпимост у нас и членството ни в ЕС.Tой подчерта, че в България съществува голяма религиозна толерантност и че, винаги се е гордеел много с това, че за последните 20 години България, за разлика от много балкански страни е опазила етническия мир и отношенията между хората от различните религии. Той посочи, че в София в радиус от 500 м има храмове на пет различни вероизповедания, което говори много за отношението на толерантност и то трябва да се запази. "Вярвам в дълбоката толерантност и мъдростта на българския народ", заяви министър-председателят.
Подцени ме, за да ме стимулираш!
Изображение

Върни се в “Новини”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта